0 Läs mer >>
Keikkan var bra. Inte alls som jag hade förväntat mig, men de slog verkligen mina förväntningar på alla plan. 
Nästan 4 dygn utan ordentligt med mat eller sömn, med ömmade fötter och andra små skader så var alla ändå glada när vi var i mål.
 
Nu har jag precis packad in väskan i bilen igen. Imorgon åker vi iväg på våran sista tur. Någonstans i östra Finland riktigt nära gränsen.. Men vad vi ska göra vet vi inte än, vi har bara hålltider att gå efter.
Men jag förväntar mig god mat, mysigt base camp liv och härliga stunder under sista tiden tillsammans. 

Återhämtad och färdig...

0 Läs mer >>
Denna tankeställare lyfter Annelie Pompe fram. Jag tycker det är en väldigt bra tankeställare för kan tänka mig att många hajar till och inser hur mycket de skulle vilja göra som de kanske inte gör just nu.
 
Tänk er själva om ni fick veta att ni endast hade ett år kvar att leva.. Vad skulle ni ändra på? Vilka platser skulle ni vilja se? Saker ni skulle vilja göra? Människor ni skulle vilja träffa? Vad skulle ni vilja uppleva? 
 
Det kanske är en extrem tankeställare att man ska dö inom ett år, men det sätter sin situation i perspektiv och man reflekterar över vad som verkligen är viktigt och betyder för en själv.
 
Jag brukar inte tänka på just detta sätt att jag kommer dö inom ett år. Men jag brukar däremot skriva ner de saker jag verkligen vill göra, se och uppleva. 
Men framför allt så försöker jag att inte sätta mig själv i en sådan situation så jag behöver tänka på att förändra min syn på hur jag har det nu. Jag vill leva glad, må bra och göra så mycket som möjligt av den tid jag har.
 
- Kan vi leva fullt ut om vi är rädda för att dö? 

Bara ett år kvar att ...

0 Läs mer >>
Nu på söndag är det dags för oss att åka iväg på våran näst sista tur för detta läsår, nämligen "Keikkan".
Vi har fått minimalt med info inför denna tur, endast vilken utrustning vi behöver för turen, matbudgeten på 12 Euro (dvs 103 Kr) samt vilken följeslagare vi ska ha under veckan. 
Kommer bli mycket intressant att se vad de har planerat för oss då den avslutande meningen på pappret vi fick lyder: "Välkommen till några dygns övning i äventyrsfostran!" 

Efter Keikkan är slut har vi bara en vecka kvar, och även denna vecka kommer spenderas på någon tur. Den har vi inte ännu fått någon info om men det har varit väldigt många olika typer av "sista turer" genom åren så vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss. 
 
Sen mitt i allt är det den 24 maj och första läsåret är slut. Ser framemot att komma hem till Kalix och spendera sommaren med en härliga människor, mycket äventyr och långa under solen.
 
 
Första bilden; Kalix sett från strandpromenaden en vinternatt.
Andra bilden; Syster som fotat mottot på min arbets T-shirt från Cypern.
Tredje bilden; Midsommar med ett gäng härliga människor 2011.

Keikka..