0 Läs mer >>
I onsdags slängdes all packning, mat, klätterutrustning och tält(trodde vi) in i tre stycken minibussar för att köra en massa timmar ner till Haukakallio i söööödra Finland.
Väl framme så skulle ju självklart tälten upp och då märkte vi att självklart fattas det ett... Men efter lite förvirring och funderingar på hur det kunde ha hänt så hamnade gruppen med det förlorade tältet i tvåornas kåta där dom rymdes.

Första natten var hur härlig som helst. Efter vi fått upp tälten, lagat middag och hunnit bara ta det lite lugnt börjar det regna. Och att krypa in i tältet och ner i sovsäcken för att sova när regnet smattrar mot tältduken är magiskt hypnotiskt så man somnar på 10 röda, hur härligt som helst.
Regnet fortsatte in på andra dagen och vi gick igenom firningsteknik, ankarbygge och andra bra grejer för att kunna klättra säkert resternade dagar.
Resten av dagarna bestod i princip endast av klättring, klättring, klättring och åter klättring men varvades lite med tekniker, olika typer av klättring osv.
Eftermiddagarna bestod av ett välförtjänt dopp i sjön efter "9 to 5" klättring, middag och bara go häng med underbara, enkla, roliga och grymma människor.
Även sista natten bjöd på det underbara ljudet av regn som smattrar mot tältduken, obeskrilvigt ljud och känsla.
 
Idag(måndag) packades allt ihop och vi körde tillbaka till Kronoby. Nu väntar två dagars vila innan paddlingen drar igång och på lördag är det ut på tur igen, men denna gång med kajaker och djupa hav!
 
Mysigare ställe att sova på än i tält?
 
 
Fler bilder finns på Facebook!
 
 
 
 
 

Klättertur till Hauka...

0 Läs mer >>
Första "skolveckan" avklarad och idag gjorde vi en liten vandring längst en skärgårdsled, galet vackert och härligt mat/badstopp vid havet. Vi hade även utrustningslära under tiden och sämre klassrum har man väl haft.

Igår bjöd tvåorna NFG på go' middag för idag har de åkt iväg på deras spec som de valt.

Nåja.. Ska slänga upp en bild på vårat "klassrum" för dagen!
 
 

Härliga dagar..

0 Läs mer >>
Idag (onsdag) blev första skoldagen avklarad. Var väl som vilken första dag som helst med info osv om allt som kan va bra och veta. Sedan en skål med champange för starten på vårat grymma år!
Sen var vi några stycken som tog ett par cyklar och cyklade till en riktigt häftig sandgrop som var vattenfylld med varmt vatten, sen klättrat lite idag också, äit godmiddag och strax  bastu... Jag trivs!

Igår kom resten av folket i NFL och NFG hit och vi hade knytgrillkalas och bara satt ute, grilla, lärde känna varandra och hade en goooood tid.. Bådar väldigt gott detta.
 
Grill häng!
 
 

Första skoldagen avkl...

0 Läs mer >>
Kom hit i söndags och idag är det tisdag, början kunde inte börja bättre altså. Vi var två från min klass som kom hit i söndags och en från andra året, skönt folk!
Kom två till från klassen igår och två från NFG(tvåorna) också och idag kommer resterande, alltså drygt 27pers! Kaaaos och kul.

I garaget som ligger brevid boendet har vi tillgång till en bouldergrotta som kommer användas frekvent då vi är här.
Grillning, häng och lära känna varandra är vad som händer idag, och självklart har jag och Denniz klämma in lite klättring nu på förmiddagen!
 
 
Denniz
 
Bouldergrottan, uuuuuunderbart!

Första dagarna..

0 Läs mer >>
Ni som läser den kommer nog ändå inte behöva någon presentation av mig då ni säkert vet vem jag är ändå.
 
Nåja, tog mitt pick och pack igår och flyttade till Finland(!).
Varför? - Hittat skönaste skolan och tror det kommer bli gryymt här helt enkelt.
 
Så kommer nog att uppdatera här vid tillfälle så vänner och familj kan se vart jag är och vad jag egentligen håller på med.
Bah.. häng på!

Köket på Internatet.
 
Området är rätt fint ändå.
 

Och rummet är inte helt tokigt det heller, vi kommer ändå inte spendera allt för mycket tid här hoho!

Presentation?