0 Läs mer >>
I helgen blev det en tur till Emmes Retreat som Hannas mamma och gubbe äger. Otroligt ställe där de har/håller på och bygga trädkojor för gäster.
Jag, Jonathan och David tog och cyklade dit, drygt 4mil enkel väg. Gick riktigt smidigt och vädret var lagomt kyligt så allt bara rullade på.
God mat, kanadensare, cykling, trädkojor, läsning, bastu och bara allmänt mys är väl vad som kan summera helgen.
 
Trädkojan vi bodde i.
 
 
På väg ut med kanadensarn.
 
 
 
 
 
Magiska bastun.
 
 
 
 
 

Retreat..

0 Läs mer >>
I veckan har vi haft tillverkning och reparation av friluftsutrustning, kanske låter segt eller så. Men det är riktigt kul och att få göra sin egen utrustning som ska hålla i tuffa väderförhållande är rätt intressant faktiskt.
Det jag hunnit göra är en fleece buff, en av två bivack skor och håller just nu på med att tova ett par innerskor till dessa.
Även fått mina stighudar, så de ska med till Ruka om lite mer än 2 veckor för test.
 
Nya G3 stighudar.
 
 
Fleece buff och en av bivack skorna.
 
Även hunnit med en road trip till Sverige, Kalix, Kåbdalis för att åka skidor en dag.
Jag, Jonathan, David och Jalle packade in oss i finlandsfärjan (min Audi) och på fredag morgon begav vi oss norrut. Ett par timmar senare var vi framme och det vart middag hos Jens. 
Lördagen var en heldag med åkning i Kåbdalis och grabbarnas första gång på telemark, de lärde sig fort och som alltid var det kul att åka.
Söndag var bara att packa in oss i färjan igen och röra oss tillbaka.
 

Matpaus strax innan Oulo.
 
 
Hittat lite fin klättring i Kalix området till sommaren.
 
 
Grabbarna gör sig redo för första gången med telisar i backen.
 
 

Kreativitet..

0 Läs mer >>
Har dom senaste fyra dagarna varit i östra Finlnad, närmare bestämt Nurmes för att genomföra en WAFA (Wilderness Advanced First Aid) kurs.
Mycket intressant och givande kurs, kul att gå igenom det man redan kan men samtidigt lära sig nya tekniker och använda sig av andra vinklar för att ta sig igenom en situation.
 
Nu är det tillverkning och skötsel av friluftsutrustning som står på schemat. Sen den 6e till 9e december är de skidåkning i Ruka.
 
 
Öppen benfraktur men ändå glad!
 

I östra Finland på ku...