1 Läs mer >>
... Och det är lite för långt! 
Har hunnit med några roliga grejer åtminstone.. lite skidåkning, träffat folk, träning och egentligen de vardagliga sakerna när man är i Kalix. 
Brukar vara väldigt duktig på att göra ingenting, men när man väl är hemma och verkligen kan göra ingenting under en längre tid kryper det verkligen i benen på mig, så något var jag tvungen att göra åt saken.
Det blev att kring 21 en kväll packa väskan, fylla termosen, på med stighudarna, knata iväg och uppför Rudträsk backen för att spendera natten i starttornet. Och det visade sig att det var precis de jag behövde för att inte sjunka ihop helt mentalt av att inte vara på vift en vecka till. 
Det finns ju en massa saker att göra inom frilufs/uteliv här i Kalix, men jag blir alldeles för bekväm och hamnar i mitt negativa "kalixgung" rätt fort, men det är något som sakta men säkert håller på att ändras.
 
Men på måndag plockas jag upp av bilarna som är på väg mot Hemavan där vi ska vara från den 4e till den 22a.
Lavin utbildning, toppturer, bivack nätter, god mat, härligt gäng och en massa skidåkning är vad dessa veckor i Hemavan kommer innehålla. 
 
Efter det är de lov igen, påsklov. 
Men jag, Jonathan och David landar i Kalix direkt efter Hemavan och här återhämtar vi oss i två dagar innan vi packar om och styr oss mot Riksgränsen där vi under ett par dagar kommer bo i tält vid foten av något fjäll där skidåkning och livsnjut kommer vara i fokus. 
Veckan därefter har jag fortfarande lov, så hur den spenderas återstår att se.
 
Hur som helst så kommer den närmaste månaden i princip spenderas i fjällen med en massa skidåkning och utbildning.. Hur kul som helst!
 
Cyklade en sväng på isen också.
Så här låg jag den natten, hade det gott och tankade "äventyrslusten" lite lätt.
Och så ... Kalix!


 
 
 

Sportlov...

0 Läs mer >>
Den såkallade "frysarturen" i Syöte Nationalpark blev väl inte riktigt som tänkt. Inte på grund av fel som vi gjorde eller så, utan vädret.. Eftersom den kallas frysarturen hade vi byggt upp en förväntan om att det skulle vara kallt, och med kallt menar jag -25 och neråt. Alla var inställda på att det skulle vara kallt och jäkligt.
Men istället har vi grader som ligger kring 0 och konstant snöande istället (Vilket speglade av sig på motivationen att ha framme kameran).
Så uppgiften vart mer att försöka hålla sig torr och varm istället för att endast behöva tänka på värmen.
 
Men trots besvikelsen över vädret gick turen ändå bra. God mat, härliga människor och att vara ute är ju alltid kul.
Dock är nog en tur på just vita blixten skidor inget jag kommer göra på fritiden för att det är kul. Skaffar då hellre snöskor eller liknande om jag ska gör en sån här tur igen. 
 
Vi åkte ut på måndagen och kom tillbaka till bilarna på fredag då vi packade ihop allt och styrde bussarna mot Ruka.
Väl i Ruka lagades det hemgjord pizza och efter att ha levt på bara torrvaror hela veckan var det rena lyxen.
Lördagen blev bara en lugn dag som avslutades med drygt 40min åkning i systemet + en riktigt välförtjänt taco middag.
 
Väl måndag så började utbildningen igen, denna gång med telemarkskidor eller alpina.
Är bara jag och David som åker alpint men vi fick sällskap av Emilia och Jonathan som båda är riktigt grymma på telis. Första dagen hade vi Erik som lärare och vi tränade olika tekniker på skär, åkposition osv.
Vart överraskad hur "regelrätt" jag åker trots min nästan egenlärda skidbakgrund är stor.
Vi bodde även med Basecamp som är utgör en grupp elever som inte är riktigt säkra på vad det vill göra under gymnasiet så efter högstadiet får det gå ett år på just Basecamp där de gör mycket olika och roliga saker så som paddling, klättring, Ruka resan osv.

Skidåkningsdagarna var väldigt värdefulla och jag kände att jag utvecklades mycket som åkare genom de tips jag fick och den uppmuntran som lärarna gav, Stort plus!
 
De som väntar nu i veckan är info angående hur vårat Fjällblock i Hemavan efter lovet kommer vara. Vi blir där från 4e mars till den 22a. Samt info om andra året och hur allt ser ut därikring. 
På antigen Fredag eller Lördag är det tillbaka till Kalix som står på schemat.
 

Syöte Nationalpark oc...